Ce sunt cariile dentare?

Cariile dentare nu sunt doar un inconvenient dureros pe care pur si simplu puteti spera ca va dispare. Acestea necesita un tratament specializat care inlatura structura dintelui deteriorata, repara daunele cauzate de cariile dentare si pune capat durerii. Mai jos gasiti o lista cu tipurile de carii.

  1. Cariile radiculare. Acest tip de degradare este cel mai frecvent tip in randul adultilor mai in varsta, care au mai multe sanse sa aiba gingii in retragere. Apare pe suprafata radacinilor dintilor.
  2. Cariile coronare. Acest tip de degradare apare pe suprafetele de mestecat ale dintilor din spate. Poate fi prevenit cu periajul corespunzator; cu toate acestea, daca esti inconsistent in igiena orala, acest tip de carie poate deveni severa foarte rapid.
  3. Cariile de suprafata. Acest tip are loc pe suprafata plana exterioara a dintilor atunci cand bacteriile nu sunt indepartate corespunzator si placile se acumuleaza. Este cel mai putin grav si poate fi tratat cu fluor. De asemenea, este util sa stim ca acest un impact preventive asupra acestui tip de carie este utilizarea regulata si corecta a atei dentare.