Dinti albi ce inspira incredere 😀

Albirea dentara profesionala este cea mai simpla si confortabila metoda de a recapata stralucirea zambetului intr-o singura vizita in cabinetul medicului stomatolog. Este una din procedurile de estetica dentara prin care clinica reda pacientilor o stare de bine si incredere in sine.

Foarte putine persoane au un zambet de un alb perfect in mod natural, mai ales ca odata cu inaintarea in varsta, dintii sunt supusi actiunii unor factori externi ce duc la ingalbenirea si patarea acestora, precum: alimente si bauturi care schimba culoarea dintilor (cafea, ceai, vin rosu, afine etc.), fumatul, placa bacteriana/tatrul, tratementele indelungate cu antibiotice sau mici traumatisme dentare.

Albirea dintilor este recomandata persoanelor cu varsta de minim 18 ani, pentru ca pulpa dentara sa fie complet dezvoltata si nu este recomandata persoanelor care sufera de actiuni ale ficatului, hematologice, femeilor insarcinate sau care alapteaza, persoanelor care nu au finalizat tratemente dentare necesare sau pacientilor alergici la substantele folosite.

Pentru a intretine nuanta deschisa a dintilor dupa procedura de albire dentara cu lampa, pacientii primesc o serie de recomandari:
• alimentele si bauturile colorate sunt de evitat in perioada de dupa sedinta de albire;
• cu cat alimentatia este mai putin bogata in colorati alimentari, cu atat nuanta alba a dintilor se va pastra mai bine pe termen lung;
• fumatul si cafeaua scad efectele estetice ale albirii pe termen lung;
• igiena dentara trebuie sa fie una riguroasa si sa includa periaj de doua ori pe zi si folosirea dusului bucal;
• se recomanda realizarea a doua sedinte de igienizare profesionala pe an, care includ detartraj ultrasonic, periaj profesional si airflow.