Estetica dentara este esentiala.

Estetica dentara este un domeniu al stomatologiei care se ocupa de aspectul dintilor si de imbunatatirea aspectului vizual al zambetului. Scopul procedurilor de estetica dentara este de a merge dincolo de a restabili functia de baza a dintilor, incercand sa obtina rezultatul ideal in conformitate cu idealurile de frumusete ale pacientului. In cosmetica dentara, accentul se pune pe arta si talent, nu doar pe stiinta si tehnica.

Desi procedurile de estetica dentara pot parea simple, ele necesita o viziune foarte minutioasa asupra rezultatului final, o intelegere profunda a anatomiei dentare si o buna cunoastere a celor mai noi tehnici si materiale, fiind un domeniu mereu in schimbare. Dincolo de aceste aspecte, dentisul trebuie sa transmita viziunea sa tehnicianului dentar, astfel incat rezultatul sa fie cel dorit. E nevoie de multa atentie la detalii si multi ani de studiu si practica pentru realizarea unor lucrari dentare ce pot fi considerate adevarate „opere de arta”.

Conform celor mai recente studii, persoanele care si-au corectat zambetul prin tratamente de estetica dentara, au observat imbunatatiri si la stima de sine. Estetica dentara nu este doar o specializare stomatologica din dorinta oamenilor de a avea dinti frumosi, ci o metoda prin care este imbunatatita calitatea vietii pacientului.

Odata cu tratamentele estetice, nu se schimba doar un zambet, ci si stilul de viata al pacientului care se va exprima cu mult mai multa incredere.